Websites

Wordpress Website

Websites waarvan de inhoud door verschillende gebruikers kan worden beheerd, bouwen we met behulp van Wordpress: een gratis en eenvoudig te gebruiken Content Management Systeem (CMS) dat door ontwikkelaars wereldwijd is ontwikkeld en wordt onderhouden.

Wordpress

Waarom een Wordpress website?

  • Meest gebruikte platform ter wereld.
  • Eenvoudig zelf te beheren.
  • Zoekmachinevriendelijk.
  • Responsive en cross-browser compatible.
  • Gemakkelijk uit te breiden; vele duizenden thema's, lay-outs en plugins beschikbaar.
  • Niet afhankelijk van een leverancier door 'open source'-techniek.

Website met eindeloos veel mogelijkheden

Doordat ontwikkelaars wereldwijd bijdragen aan de programmatuur van Wordpress zijn er vele thema's, lay-outs en duizenden plugins beschikbaar. Hiermee kunnen we vrijwel zeker voldoen aan alle specifieke wensen zonder dat er (veel) extra programmeerwerkzaamheden nodig zijn. Een zelf te beheren website met uitgebreide functionaliteit is dan ook relatief eenvoudig te realiseren.

Wordpress Dashboard

Wordpress: Dashboard

Wordpress Pagina bewerken

Wordpress: Pagina bewerken

Onafhankelijk. Handig!

Omdat Wordpress websites wereldwijd zeer goed vertegenwoordigd zijn ben je niet afhankelijk van één leverancier. Mocht je het onderhoud elders willen onderbrengen dan kunnen de werkzaamheden door diverse ontwikkelaars worden voortgezet. Daarnaast is het mogelijk aanpassingen in de content door meerdere personen te laten uitvoeren. Zo kunnen personeelsleden met Wordpress-ervaring vaak snel aan de slag; dat is lastiger bij een CMS dat op maat is ontwikkeld.

Onderhoud en support

Dat Wordpress wereldwijd wordt ontwikkeld heeft helaas tot gevolg dat het een een relatief onderhoudsgevoelig systeem is. Zo worden er regelmatig updates van plug-ins en thema's uitgegeven. Voor optimale functionaliteit en veiligheid van zowel de site als de server is het van essentieel belang dat de updates periodiek worden gecontroleerd en uitgevoerd. Daarbij worden tevens volledige back-ups van de database en websitebestanden gemaakt. Door het regelmatige ounderhoud zijn de periodieke kosten van een Wordpress website wat hoger dan bij de Website Op Maat.

Template of custom design?

We bieden twee varianten van de Wordpress Website: Basis en Premium. Waar de Wordpress Basis template-gebaseerd wordt opgezet is er bij de Wordpress Premium-website sprake van een ontwerpstadium waarbij de pagina's van de site eerst volledig worden ontworpen.

Wordpress Basis Website

Bij een Wordpress Basis-website kiezen we - gebaseerd op de wensen op het gebied van lay-out en functionaliteit - in samenspraak een Wordpress thema. We starten daarna met de implementatie van de huisstijl, waarbij gebruik wordt gemaakt van de standaard elementen binnen het gekozen thema. Uiteraard worden kleuren aangepast op basis van de huisstijl, maar is geen sprake van een ontwerpstadium waarbij een webdesigner wordt ingeschakeld. Vervolgens gaan we aan de slag met implementatie van de content en zorgen we ervoor dat de website compleet wordt. We presenteren de testlocatie en - na akkoord - verzorgen we de livegang. Vanaf dat moment kun je uiteraard zelf de content beheren m.b.v. Wordpress.

Wordpress Premium Website

Voor veel klanten is de Wordpress Basis-website toereikend, maar vaak is het gewenst om een ‘eigen / uniek design’ te hebben. In dat geval past de Wordpress Premium Website bij je. Daarbij is de werkwijze grotendeels gelijk aan de Wordpress Basis-website, alleen start het project met een ontwerpstadium. Een ontwerper gaat op basis van het gekozen Wordpress thema aan de slag met een custom webdesign, waarbij het uitgangspunt is dat deze volledige aansluit bij de huisstijl en beoogde uitstraling. Pas zodra het custom webdesign aan de wensen voldoet, wordt gestart met de technische vervaardiging van de nieuwe site.

Interesse?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bijvoorbeeld een vrijblijvende afspraak te plannen.

015 - 206 14 10