Advies

Advies

Advies (online) communicatie en marketing

Als allround internetbedrijf biedt Telstar Webprojecten & Advies – naast website- en webshop vervaardiging - ook advies met het oog op (online) communicatie en marketing. Daarbij kan worden gedacht aan het ontwikkelen en uitrollen van een (online) strategie, het versterken van de vindbaarheid en het verhogen van conversie. Tevens kunnen we onze klanten helpen bij het analyseren van de website-statistieken (Google Analytics), adverteren via zoekmachines (SEA – bijvoorbeeld Google Adwords) en overige (online) marketingactiviteiten (versturen nieuwsbrieven, affiliate campagnes etc.).

(Online) Strategie

Wat is je doelstelling voor de komende 3, 4 of 5 jaar? Waar wil je dan staan met je bedrijf? Een nieuwe website of –shop is een instrument dat bijdraagt aan het behalen van die doelstelling(en). Voordat we een nieuw project starten, bespreken we dus altijd samen wat vanuit strategisch oogpunt het doel is van de website of -shop. Daar houden we dan rekening mee, bijvoorbeeld bij het webdesign, de invulling van de content en / of keuze voor bepaalde functionaliteiten.

Beter gevonden worden? Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Het succes van een website of webshop is vaak voor een aanzienlijk deel afhankelijk van de vindbaarheid. Door het toepassen van Zoekmachine Optimalisatie (SEO), kunnen we er voor zorgen dat een website beter wordt gevonden. In het algemeen leidt dat tot meer bezoekers, leads en / of klanten.

SEO-Proof website

Bij het optimaliseren van de vindbaarheid is het allereerst van belang dat de techniek van de website 'SEO-proof' is. Dit betekent dat de techniek voldoet aan de huidige voorwaarden om goed gevonden te kunnen worden door Google en andere zoekmachines. Bij vervaardiging van een nieuwe website, zorgen we altijd dat de techniek op dat moment voldoet aan de dan geldende eisen. Uiteraard kunnen we ook advies uitbrengen m.b.t. het verbeteren van de techniek wanneer de website al wat ouder is (ook als die door een andere partij is gebouwd).

Optimalisatie van de content

Voor de vindbaarheid van de website, speelt naast de techniek ook de content een grote rol. Voor de websites die wij opleveren verzorgen we vaak ook de content. Daarbij starten we met een zoekwoordenonderzoek, vervolgens geven advies m.b.t. de menustructuur, schrijven de teksten en metadata en geven suggesties voor wat betreft de te gebruiken afbeeldingen en / of video's.

Verder met optimalisatie: linkbuilding

Of een 'SEO-proof-website' (zowel technisch en qua content) ook daadwerkelijk goed gevonden wordt, hangt voor een groot deel samen met links naar de website vanaf andere webpagina's (linkbuilding) en de relevantie van de inhoud met het oog op de zoektermen waarop de website gevonden moet worden. Uiteraard speelt ook de competitiviteit van de markt een rol. De vindbaarheid is in sommige gevallen al direct naar wens op basis van de juiste techniek en geoptimaliseerde content. Wanneer de website met die basis nog niet naar wens wordt gevonden, kunnen we werken aan optimalisatie. Dat kunnen we bijvoorbeeld doen door op bepaalde (combinaties van) keywords aan de slag te gaan met het maken van landingspagina's en / of satellite websites. Tevens kunnen we aande slag met linkbuilding vanaf andere - onderwerp gerelateerde - pagina's. Op basis van de situatie, adviseren we wat de beste te nemen stappen zijn en maken we hiervoor samen een plan.

Analyseren en verhogen van bezoekers en conversie

Veel ondernemers zijn doordrongen van het belang van vindbaarheid van een website, maar besteden vervolgens minder aandacht aan of het uiteindelijk ook zorgt voor meer bezoekers, leads en / of klanten. Graag analyseren we samen het aantal bezoekers en hun gedrag. Meestal gebruiken we daarvoor de tools binnen Google Analytics. We bekijken dan of en hoe we het aantal bezoekers kunnen verhogen en tevens de beoogde conversie kunnen verbeteren (bijvoorbeeld van bezoeker naar lead of klant).

Social Media & Digitale nieuwsbrieven (mailings)

Regelmatig je klanten en prospects informeren over nieuwsupdates, nieuwe producten of acties? Daarvoor zijn social media en digitale nieuwsbrieven (mailings) de ideale manier. Wij kunnen je helpen bij het opzetten van de juiste structuur, bijvoorbeeld door het aanmaken en vormgeven van Social Media-pagina's en het opmaken van een aantrekkelijk e-mail template. Vervolgens kun je zelf (wij kunnen dat uiteraard ook voor je verzorgen) updates plaatsen op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en overige social media. Tevens kunnen we op basis van je e-mail template regelmatig en voordelig digitale nieuwsbrieven voor je versturen aan klanten en prospects.

Interesse?

Interesse om samen met ons verder te werken aan de vindbaarheid of bijvoorbeeld conversie van je website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Interesse?

Interesse om samen met ons verder te werken aan de vindbaarheid of bijvoorbeeld conversie van je website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

015 - 361 54 97