Websites

Wordpress Website

Voor het vervaardigden van websites maken we vaak gebruik van onze eigen techniek, maar we werken ook met het 'open source' systeem Wordpress.

Wordpress is een gratis en eenvoudig te gebruiken Content Management Systeem (CMS) dat door ontwikkelaars wereldwijd is gecreëerd en wordt doorontwikkeld.

Wordpress

Website met veel mogelijkheden

Doordat veel ontwikkelaars werken aan de programmatuur van Wordpress, zijn er vele duizenden thema's, lay-outs en plugins beschikbaar. In veel situaties kunnen we met deze beschikbare technieken voldoen aan specifieke wensen van onze klanten, zonder dat er (veel) extra programmeerwerkzaamheden nodig zijn. Zo is het meestal mogelijk om voordelig een website te laten vervaardigen met relatief uitgebreide functionaliteit.

Wordpress Dashboard

Wordpress: Dashboard

Wordpress Pagina bewerken

Wordpress: Pagina bewerken

Minder afhankelijk met een Wordpress website

Een ander voordeel van een Wordpress-website (of andere open source systemen) is dat de techniek wereldwijd veel wordt gebruikt. Mocht er dus iets met de leverancier gebeuren, dan kunnen de werkzaamheden m.b.t. de website vaak door andere ontwikkelaars worden overgenomen. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld een nieuw personeelslid aan te trekken met Wordpress-ervaring; dat is lastiger bij een 'op maat CMS'.

Onderhoud Wordpress-website

Doordat Wordpress wereldwijd wordt doorontwikkeld, is het wel een relatief onderhoudsgevoelig systeem. Zo worden er regelmatig updates uitgegeven en is het voor het optimaal functioneren en de veiligheid van de website en server, essentieel dat die updates periodiek worden geïnstalleerd en daarbij tevens back-ups worden gemaakt. Hierdoor zijn de periodieke kosten van een Wordpress website meestal wat hoger dan bij een website die is opgebouwd met onze eigen techniek, zoals de Website Eenvoudig & Snel en Website Op Maat.

Werkwijze

Onze werkwijze bij vervaardiging van een Wordpress Website is dat we op basis van de wensen op het gebied van lay-out en functionaliteit, starten met het samenstellen van een shortlist met Wordpress templates. Deze shortlist bevat enkele templates die wij goed geschikt achten om voor de website in te zetten. Samen kunnen we vervolgens beslissen met welk Wordpress template we aan de slag gaan. We starten dan met de implementatie van de huisstijl binnen het thema en presenteren de website op een testlocatie. Vervolgens gaan we aan de slag met implementatie van de content en zorgen we ervoor dat de website compleet wordt. Na akkoord, verzorgen we de livegang; vanaf dat moment kun je uiteraard zelf de content beheren m.b.v. Wordpress.

Interesse?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bijvoorbeeld een vrijblijvende afspraak te plannen.

015 - 361 54 97